Шоколадна терапія в бібліотеці Білгорода-Дністровського


09.07.2021 09:12 341

Щороку 11 липня відзначають «найсолодше свято» – Всесвітній день шоколаду. «Шоколад - джерело вічного щастя і символ неземної насолоди. Предмет загального обожнювання та інструмент зваби. Такий різний, але незмінно смачний дорогоцінний подарунок всьому Людству». Наукою встановлено, що в шоколаді є елементи, які сприяють як відпочинку людини, так і її психологічному відновленню. Темні сорти шоколаду сприяють викиду ендорфінів – так званих «гормонів щастя», вони впливають на центри задоволення, покращують настрій і підтримують тонус організму. За допомогою шоколадної терапії підвищують імунітет у тих, хто страждає від синдрому хронічної втоми. А для поліпшення тонусу шкіри в спа-салонах застосовують шоколадні обгортання.

Аби користувачі більше дізналися про шоколад, в публічній бібліотеці для різних вікових категорій відбулася низка цікавих заходів: конкурс «Аккерманська ласунка», релакс-година «Відпочинок зі смаком шоколаду» та створена літературна інсталяція «Задоволення з присмаком шоколаду».

У кав’ярні, у мандрівці, на роботі, на відпочинку, в компанії друзів, чи на самоті завжди в нагоді буде цікава книжка. В світі так багато історій із шоколадним присмаком. Присутнім бібліотекарі запропонували книжково-шоколадну дегустацію «Солодка мить читання». Джоан Гарріс «Шоколад» -цей роман приніс британській авторці світову славу, а читачам дійсну насолоду. В’єн та Анук - мати і дочка вирішують відкрити шоколадну крамничку у крихітному містечку Ланскне на березі річки Тан та полонити серця мешканців міста. Девід Лебовіц «Велика книга шоколаду» - у цій книзі автор - всесвітньо відомий кухар, проводить короткий та цікавий екскурс історією шоколаду, докладно розповідає про його вирощування, обробку і види, географію і традиції приготування, ділиться таємницями створення казкових шоколадних десертів. Окремий розділ присвячений Парижу, а кожний розворот ілюстрований шикарними апетитними світлинами. Роальд Дал «Чарлі і шоколадна фабрика» - чарівний світ у книзі міниться барвами й змінює форми, наче шоколад, що плавиться у великому казані. Дія повісті відбувається на чудернацькій фабриці, де виготовляють вигадані солодощі, і, здається, від сторінок книжки аж линуть неймовірні пахощі. На доброго і щирого хлопця Чарлі за воротами колись замкнутої від усього світу фабрики, якою заправляє дивакуватий власник Віллі Вонка, чекають дивовижні, фантастичні, шоколадні пригоди. Надійка Гербіш «Теплі історії до шоколаду» - друга збірка «Теплих історій», в якій авторка продовжує затишну розмову із читачем, а історії покликані втішити, збудити найтепліші емоції, подарувати усмішку, зрештою стати чудовим доповненням до горнятка з гарячим шоколадом. Йоганна Ягелло «Шоколад із чилі» - історія дорослішання юної Халіни (яку всі називають Лінкою). Родинні негаразди, складнощі у новому навчальному закладі, необхідність заробляти гроші, випробування на міцність першого кохання. Усе в Лінчиному житті, мов шоколад із перцем - солодкаво-ніжне і пекучо-гірке водночас. Але тим воно і цікаве.

Отож, приємного та солодкого читання!




Білгород-Дністровська міська рада, 2024 рік